Hoe stel ik mijn Wi-Fi in op 2.4GHz voor gebruik met de luchtkwaliteitsmeter?

Alle Agunto smarthome apparaten, inclusief de luchtkwaliteitsmeter, werken op een 2.4GHz Wi-Fi netwerk. Dit is belangrijk omdat de meeste smarthome apparaten een stabiele en brede dekking nodig hebben, wat 2.4GHz biedt. Hier is hoe je je Wi-Fi kunt instellen op 2.4GHz:

1. Controleer je router:
    • Dual-Band routers: Veel moderne routers zijn dual-band, wat betekent dat ze zowel 2.4GHz als 5GHz signalen uitzenden. Het is essentieel dat je Agunto apparaat verbonden is met het 2.4GHz netwerk.
    • Routerinstellingen: Log in op de beheerpagina van je router. Dit doe je meestal door het IP-adres van de router in je webbrowser in te voeren (meestal iets als 192.168.0.1 of 192.168.1.1). Je vindt dit adres in de handleiding van je router of op de router zelf.

1. Wi-Fi Netwerk configureren:
    • Netwerken scheiden: Als je router zowel 2.4GHz als 5GHz signalen uitzendt, zorg er dan voor dat deze netwerken afzonderlijke namen (SSID’s) hebben. Dit maakt het gemakkelijker om het juiste netwerk te kiezen voor je Agunto apparaten.
    • 2.4GHz inschakelen: In de routerinstellingen, zorg ervoor dat de 2.4GHz frequentie is ingeschakeld. Soms moet je deze handmatig activeren als hij uit staat.

1. Verbinden met 2.4GHz:
    • Netwerk kiezen: Op je smartphone of tablet, ga naar de Wi-Fi instellingen en selecteer het 2.4GHz netwerk. Voer het wachtwoord in als daarom wordt gevraagd.
    • Agunto apparaat verbinden: Volg de instructies in de Agunto app om je luchtkwaliteitsmeter te verbinden met het 2.4GHz netwerk. De app zal je helpen om het juiste netwerk te selecteren tijdens de installatie.

1. Router beheren:
    • Handleiding raadplegen: Als je problemen hebt met het vinden van de instellingen, raadpleeg dan de handleiding van je router.
    • Provider hulp: Als je nog steeds problemen ondervindt, kan je internetprovider vaak op afstand helpen om je netwerk in te stellen op 2.4GHz.