Hoe pas ik scherminstellingen zoals helderheid, contrast en scherpte aan?

Met de Agunto AGU-OC1 beveiligingscamera kun je eenvoudig de scherminstellingen aanpassen om de beeldkwaliteit aan jouw voorkeuren en omgevingsomstandigheden aan te passen. Dit helpt je om de beste kijkervaring te krijgen, ongeacht de situatie.

Stappen om scherminstellingen aan te passen:

1. Open de Agunto app:
    • Ga naar de Agunto app op je smartphone.
  2. Selecteer je camera:
    • Klik op de betreffende Agunto AGU-OC1 beveiligingscamera.
  3. Open de instellingen:
    • Klik rechtsboven op de drie puntjes “…” om alle instellingen te openen.
  4. Ga naar scherminstellingen:
    • Selecteer ‘Scherminstellingen’. Hier zie je opties voor helderheid, contrast en scherpte.
  5. Pas de instellingen aan:
    • Helderheid: Standaard staat dit op 50%. Je kunt het balkje naar links (minder helder) of naar rechts (meer helder) slepen om de helderheid aan te passen.
    • Contrast: Dit staat ook standaard op 50%. Sleep het balkje naar links (minder contrast) of naar rechts (meer contrast) om het contrast aan te passen.
    • Scherpte: Ook hier staat de standaardinstelling op 50%. Sleep het balkje naar links (minder scherp) of naar rechts (meer scherp) om de scherpte aan te passen.

Wat zijn helderheid, contrast en scherpte en waarom zou je deze aanpassen?

• Helderheid: Dit bepaalt hoe licht of donker het beeld is. Je zou de helderheid aanpassen als je het beeld te donker vindt of als de omgeving te fel verlicht is.
    • Voorbeeld: Als je de camera binnen hebt en er veel zonlicht naar binnen schijnt, kun je de helderheid verhogen om beter zicht te hebben.
  • Contrast: Dit bepaalt het verschil tussen de lichtste en donkerste delen van het beeld. Hoger contrast kan helpen om details beter te onderscheiden, terwijl lager contrast een zachter beeld geeft.
    • Voorbeeld: Bij het bekijken van beelden met veel schaduwen kan het verhogen van het contrast helpen om details in de schaduwen beter te zien.
  • Scherpte: Dit bepaalt hoe duidelijk de randen en details in het beeld zijn. Meer scherpte kan helpen om objecten duidelijker te maken, terwijl minder scherpte een zachter beeld geeft.
    • Voorbeeld: Als je details zoals gezichten of kentekenplaten beter wilt zien, kun je de scherpte verhogen.

Voorbeeld:

Stel je voor dat je ‘s avonds naar de beelden kijkt en je merkt dat het beeld te donker is om details goed te zien. Door de helderheid en contrast aan te passen, kun je het beeld lichter maken en details duidelijker zien, waardoor je beter kunt beoordelen wat er gebeurt.

Met deze stappen kun je de scherminstellingen van je Agunto AGU-OC1 beveiligingscamera eenvoudig aanpassen, zodat je altijd een helder en duidelijk beeld hebt, ongeacht de omstandigheden.