Hoe stel ik bewegings- en geluidsdetectie alerts in?

Wil je bewegings- en geluidsdetectie alerts instellen op je Agunto AGU-OC1 slimme camera? Volg deze eenvoudige stappen om de instellingen aan te passen en meldingen te ontvangen wanneer er beweging of geluid wordt gedetecteerd.

Basisinstellingen voor bewegings- en geluidsdetectie:

1. Open de Agunto app:
    • Ga naar de Agunto app op je smartphone.
  2. Selecteer je camera:
    • Klik op de AGU-OC1 beveiligingscamera waarvan je bewegings- en/of geluidsdetectie wilt inschakelen.
  3. Open het bedieningsmenu:
    • Klik rechtsonder op het pijltje omhoog om het menu onder de live beelden te openen.
  4. Schakel detectie in:
    • Klik op ‘Bewegingsdetectie’ of ‘Geluidsdetectie’ om deze in of uit te schakelen.
    • Als de knop oranje is, staat de detectie aan; als de knop zwart is, staat de detectie uit.

Geavanceerde instellingen voor bewegings- en geluidsdetectie:

1. Ga naar de instellingen:
    • Klik rechtsboven op de drie puntjes “…” en klik dan op ‘Alarm en detectie-instellingen’.
  2. Bewegingsdetectie instellingen:
    • Gevoeligheid: Stel de gevoeligheid in op laag, medium of hoog.
    • Activiteitenzone: Zet de activiteitenzone aan om een specifiek gebied te selecteren waarbinnen je meldingen wilt ontvangen.
      • Klik op ‘Instellingen activiteitenzone’ en pas het rode frame aan om de zone te definiëren.
    • Persoonsherkenning: Schakel persoonsherkenning in om onderscheid te maken tussen algemene beweging en mensen.
    • Beweging volgen: Zet beweging volgen aan zodat de camera automatisch meedraait met de beweging die wordt gedetecteerd.
    • Objectoverzicht: Schakel dit in om een frame te plaatsen om bewegende objecten in je beelden.
  3. Geluidsdetectie instellingen:
    • Stel de gevoeligheid in op laag of hoog.
  4. Schema instellen:
    • Pas een schema toe om te bepalen wanneer bewegings- en/of geluidsdetectie aan of uit staat en wanneer je meldingen ontvangt.

Voorbeeld:

Stel je voor dat je alleen meldingen wilt ontvangen wanneer er iemand bij je voordeur komt, maar je hebt ook een boom in de buurt die vaak beweegt door de wind. Door een activiteitenzone in te stellen, kun je ervoor zorgen dat je alleen meldingen ontvangt als er beweging is binnen de specifieke zone bij je voordeur, en niet wanneer de boom beweegt.

Met deze stappen kun je eenvoudig bewegings- en geluidsdetectie alerts instellen op je Agunto AGU-OC1 slimme camera, zodat je altijd op de hoogte bent van wat er in je omgeving gebeurt.