Hoe gebruik ik een micro SD-kaart voor lokale opslag?

Met de Agunto AGU-OC1 beveiligingscamera kun je eenvoudig lokale opslag gebruiken door een microSD-kaart te plaatsen. Dit biedt je de mogelijkheid om videobeelden op te slaan zonder afhankelijk te zijn van cloudopslag. Volg deze stappen om een microSD-kaart te installeren en in te stellen.

Installeren van de microSD-kaart:

1. Plaats de microSD-kaart:
    • Zorg ervoor dat de camera is uitgeschakeld.
    • De camera ondersteunt microSD-kaarten van 32 tot 128 GB.
    • Verwijder het rubberen deeltje aan de onderkant van de camera om toegang te krijgen tot de microSD-kaartsleuf.
    • Plaats de microSD-kaart voorzichtig in de sleuf. De kaart past er maar op één manier in, dus forceer het niet. Als het niet soepel gaat, draai de kaart om.
    • Plaats het rubberen deeltje terug om de waterbestendigheid van de camera te behouden.
  2. Herstart de camera:
    • Zet de camera aan en uit door de stekker er even uit te halen. Dit zorgt ervoor dat de camera de microSD-kaart herkent.

Instellen van de microSD-kaart in de Agunto app:

1. Open de Agunto app:
    • Ga naar de Agunto app op je smartphone.
  2. Selecteer je camera:
    • Klik op de betreffende Agunto AGU-OC1 beveiligingscamera.
  3. Open de instellingen:
    • Klik rechtsboven op de drie puntjes “…” om alle instellingen te openen.
  4. Ga naar SD-kaart instellingen:
    • Selecteer ‘SD-kaart instellingen’. Deze optie is alleen zichtbaar als er een microSD-kaart in de camera is geplaatst.
    • Hier kun je zien hoeveel capaciteit de kaart heeft en kun je de kaart formatteren om ervoor te zorgen dat alle gegevens correct worden opgeslagen.
  5. Instellen van opname-instellingen:
    • Ga terug naar het instellingenmenu en selecteer ‘Opname instellingen’.
    • Zet de ‘SD-Kaart registratie schakelaar’ aan om beelden op de microSD-kaart op te slaan.
    • Bij ‘Opnamemodus’ kun je kiezen tussen ‘Gebeurtenis opname’ (opname alleen bij detectie van beweging) en ‘Voortdurende registratie’ (constante opname).
  6. Beelden overschrijven:
    • Als de microSD-kaart vol raakt, worden de oudste beelden automatisch overschreven met nieuwe beelden.

Instellen van een opname schema:

1. Schema instellen:
    • Klik op ‘Schema’ in het opname instellingenmenu.
    • Voeg een nieuw schema toe door een tijd in te voeren, bijvoorbeeld 22:00.
    • Bij ‘Herhalen’ kies je op welke dagen dit schema actief moet zijn. Als je geen dagen selecteert, geldt het schema eenmalig.
    • Voeg een opmerking toe om het schema te identificeren, bijvoorbeeld “Nachtopname”.
    • Zet de ‘Berichtgeving’ aan om een melding te ontvangen wanneer de opname begint.
    • Bij ‘SD-kaart registratie schakelaar’ kies je ‘Ingeschakeld’ om de opname te starten op de ingestelde tijd.
  2. Stop schema instellen:
    • Stel een tweede schema in om de opname te stoppen, bijvoorbeeld om 08:00.
    • Bij ‘SD-kaart registratie schakelaar’ kies je ‘Uitgeschakeld’ om de opname te stoppen op de ingestelde tijd.

Voorbeeld:

Stel je wilt dat de camera ‘s nachts opneemt van 22:00 tot 08:00. Stel een schema in voor 22:00 om de opname te starten en een tweede schema voor 08:00 om de opname te stoppen. Dit zorgt ervoor dat de camera automatisch opneemt tijdens de door jou ingestelde tijden zonder dat je handmatig hoeft in te grijpen.

Met deze stappen kun je eenvoudig een microSD-kaart gebruiken voor lokale opslag op je Agunto AGU-OC1 beveiligingscamera, zodat je altijd toegang hebt tot opgeslagen videobeelden, zelfs zonder internetverbinding.