Hoe installeer ik de rookmelder?

Om je Agunto rookmelder te installeren en optimaal te laten functioneren, volg je deze stappen zorgvuldig:

Voorafgaand aan de installatie

1. Kamerverdeling: Voor elke kamer in je huis is idealiter een rookmelder nodig.
  2. Verdiepingen dekking: Zorg voor een rookmelder boven elke trap en op elke verdieping.
  3. Centrale plaatsing: Voor optimale detectie, installeer de rookmelder in het midden van het plafond. Rook verspreidt zich horizontaal nadat het plafond is bereikt.
  4. Afstand van hoeken: Kan centrale plaatsing niet? Installeer dan de melder op minstens 300 mm (12 inch) van de hoeken.
  5. Muurinstallatie: Op de muur? De rookmelder moet dan ongeveer 100 mm (4 inch) van het plafond af.
  6. Lange ruimtes: Is een kamer of gang langer dan 9 meter? Overweeg dan meerdere rookmelders.
  7. Schuine oppervlakken: Bij een schuin plafond of muur, plaats de melder minstens 500 mm (20 inch) van het hoogste punt.

Monteren

Bij het installeren van je Agunto rookmelder heb je twee opties: de traditionele montage met schroeven en pluggen of het gebruik van de meegeleverde magneet voor een eenvoudigere installatie. Hieronder vind je de stappen voor beide methoden:

Montage met schroeven

1. Montagebeugel: Begin met het losdraaien van de montagebeugel van de rookmelder.
  2. Markeren: Positioneer de beugel op de plek waar je de rookmelder wilt installeren en markeer de locaties voor de schroeven op het plafond of de muur.
  3. Boren en pluggen: Boor twee gaten op de gemarkeerde plekken (5mm diameter) en plaats de plastic ankerpluggen.
  4. Vastschroeven: Schroef de montagebeugel stevig vast op het plafond of de muur.
  5. Bevestiging rookmelder: Bevestig de rookmelder aan de beugel en draai hem met de klok mee tot hij vastzit.

Montage met magneet

Voor een snelle en boorvrije installatie kun je ook de meegeleverde magnetische montagekit gebruiken. Deze bestaat uit twee delen: één deel bevestig je aan de rookmelder en het andere deel aan het plafond.

1. Magnetisch deel voorbereiden: Verwijder de beschermfolie van de sticker op het magnetische deel dat aan de rookmelder bevestigd wordt.
  2. Bevestiging aan rookmelder: Plak dit deel stevig op de achterkant van de rookmelder.
  3. Plafonddeel Voorbereiden: Verwijder de beschermfolie van de sticker op het tweede magnetische deel.
  4. Bevestiging aan plafond: Plak het magnetische deel op het gewenste punt op het plafond. Zorg ervoor dat het oppervlak schoon en vlak is voor een sterke hechting.
  5. Montage: Bevestig de rookmelder aan het plafonddeel door de magneten op elkaar te laten klikken.

Het gebruik van de magnetische montagekit is ideaal voor snelle installatie of in situaties waar boren niet gewenst is. Het biedt een sterke en veilige bevestiging, maar zorg ervoor dat je de juiste methode kiest op basis van je voorkeur en de eigenschappen van je plafond of muur.

In de app installeren

1. App openen: Open de “Agunto” app en tik op “+Voeg een apparaat toe”.
  2. Categorie kiezen: Ga naar “Veiligheid” en selecteer ‘AGU-SD1’.
  3. Koppelingsmodus: Druk vier keer binnen één seconde op de testknop om de koppelmodus te activeren. Het rode LED-lampje gaat snel knipperen, gevolgd door een snel knipperend groen LED-lampje.
  4. Apparaat toevoegen: Klik in de app op de “+” om je rookmelder toe te voegen en volg de instructies.

Belangrijke waarschuwingen

• Veiligheidsnormen: Zorg dat je installatie voldoet aan de veiligheidsnormen en voorkom het blokkeren van ventilatieopeningen.
  • Deskundige installatie: Het apparaat moet door een deskundige worden geïnstalleerd om letsel en onjuiste installatie te voorkomen.
  • CO-Alarm: Dit apparaat vervangt niet de noodzaak voor correcte installatie, gebruik en onderhoud van op brandstof werkende apparaten.

Door het volgen van deze stappen en het regelmatig testen en onderhouden van je rookmelder, draag je bij aan een veiliger thuis. Voor gedetailleerde instructies, raadpleeg de meegeleverde handleiding​​​​.