Hoe integreer ik de rookmelder met andere slimme apparaten in huis?

Binnen de Agunto app heb je de mogelijkheid om je slimme apparaten naadloos met elkaar te laten samenwerken door middel van scènes en automatiseringen. Dit betekent dat je bijvoorbeeld je slimme stekker (AGU-SP1) en je slimme rookmelder (AGU-SD1) met elkaar kunt koppelen voor een slim en veilig huis.

Stel, je wilt dat de lampen die op de slimme stekker zijn aangesloten automatisch aangaan wanneer de rookmelder rook detecteert. Dit zorgt ervoor dat je in geval van brand snel je weg kunt vinden door een verlicht huis. Of misschien wil je juist alle apparaten die aangesloten zijn op de slimme stekkers uitschakelen om de stroomtoevoer af te sluiten en zo verdere schade te voorkomen.

Hoe stel je dit in:

1. Open de Agunto app en selecteer ‘Scène’ onderin het menu.
  2. Voeg een nieuwe scène of automatisering toe door rechtsboven op het plusje te klikken.
  3. Kies voor automatisering op basis van apparaatstatus en selecteer je AGU-SD1 rookmelder.
  4. Stel de voorwaarde in (bijvoorbeeld ‘rook gedetecteerd’) en voeg vervolgens een actie toe, zoals het inschakelen van de slimme stekker (AGU-SP1).
  5. Sla je instellingen op en geef je automatisering een duidelijke naam, zoals ‘Rook gedetecteerd – Licht aan’.

Je hebt nu een automatisering ingesteld die in actie komt zodra de rookmelder rook detecteert. Dit zorgt niet alleen voor extra veiligheid, maar ook voor gemak in je slimme huis. Je kunt op elk moment deze automatiseringen aanpassen of uitzetten, afhankelijk van je behoeften.