Wanneer gebruik ik de magneet en wanneer de bijgeleverde schroeven?

Bij onze slimme rookmelder zit altijd een handige magneet en een setje schroeven met pluggen inbegrepen. Je vraagt je misschien af wanneer je het beste de magneet kunt gebruiken en wanneer het tijd is om de schroeven en pluggen uit de kast te halen. Geen zorgen, we leggen het je helder uit.

Het gebruik van de magneet:

De magneet is super simpel in gebruik en bestaat uit twee losse delen. Elk deel heeft een magnetische kant en een plakkant. Je plakt één deel met de plakkant in het midden van de rookmelder en het andere deel plak je op de plek aan het plafond waar je de rookmelder wilt hebben. Zo kun je de rookmelder heel makkelijk en zonder gereedschap installeren.

Belangrijk om te weten: Niet alle oppervlakken zijn geschikt voor de magneet. De plakkant hecht het beste op gladde, egale oppervlakken. Denk aan geschilderde plafonds of glad behang. Ruwe oppervlakken, zoals onbewerkt hout of gestructureerd behang, zijn minder geschikt omdat de plakkant daar minder goed grip op heeft.

Wanneer de schroeven en pluggen gebruiken:

Als je merkt dat het oppervlak waarop je de rookmelder wilt bevestigen niet glad genoeg is voor de magneet, dan is het tijd om de schroeven en pluggen te gebruiken. De rookmelder komt met een soort plastic frame dat je eerst losdraait van de rookmelder zelf. In dit frame vind je de gaatjes voor de schroeven.

1. Bepaal de locatie: Markeer waar de schroeven moeten komen op het plafond.
  2. Boor de gaten: Gebruik een boor om de gaten voor de pluggen te maken.
  3. Plaats de pluggen: Tik de pluggen in de geboorde gaten.
  4. Schroef het frame vast: Plaats het frame tegen het plafond en schroef het vast met de bijgeleverde schroeven.
  5. Bevestig de rookmelder: Draai nu de rookmelder terug op het frame tot deze vastklikt.

Voorbeeld: Stel je voor dat je de rookmelder wilt ophangen in een schuurtje met onbewerkt houten plafond. De magneet zal hier niet goed blijven zitten vanwege de ruwe textuur. In dit geval boor je gaten, plaats je de pluggen en schroef je het frame vast aan het plafond. Daarna klik je de rookmelder eenvoudig vast op het frame.

Met deze uitleg hopen we dat je nu duidelijk weet wanneer je het beste de magneet kunt gebruiken en wanneer het tijd is voor de schroeven en pluggen. Zo zorg je ervoor dat je rookmelder altijd veilig en stevig hangt, waar je hem ook wilt plaatsen.