Wat gebeurt er als de rookmelder rook detecteert?

Wanneer de Agunto rook- en koolmonoxidemelder (model AGU-SD1) rook detecteert, treedt het apparaat in de alarmmodus om jou en eventuele anderen in het huis te waarschuwen voor mogelijke gevaren. Dit is wat de rookmelder doet bij rook en/of CO detectie:

Alarmmodus:

• Rookalarm: De rode LED knippert drie keer elke drie seconden, vergezeld van drie harde piepgeluiden elke drie seconden om de aanwezigheid van rook aan te duiden.
  • CO-alarm (koolmonoxide): De rode LED knippert vier keer elke vier seconden, met vier harde piepgeluiden elke vier seconden, wat wijst op de detectie van koolmonoxide.

Daarnaast ontvang je een melding via de Agunto app. Dit geldt ook voor iedereen met wie je het apparaat hebt gedeeld, zoals je huisgenoten, die eveneens een melding krijgen op hun telefoon. Zo is iedereen onmiddellijk op de hoogte en kan er snel gehandeld worden.

Deze functies zorgen ervoor dat jij en je huisgenoten maximaal beschermd zijn door tijdige waarschuwingen bij het detecteren van rook of koolmonoxide, zodat er adequaat gereageerd kan worden om de veiligheid te waarborgen.