Hoe identificeer ik sluipverbruik met de slimme stekker?

Sluipverbruik, ook wel bekend als standby-verbruik, kan ongemerkt je energierekening omhoog drijven. Het gaat hier om energie die wordt verbruikt door apparaten die uitstaan of in standby-modus staan, maar toch nog stroom verbruiken. De Agunto slimme stekker, AGU-SP1, is een handig hulpmiddel om dit sluipverbruik te identificeren en te verminderen. Hieronder leggen we uit hoe je sluipverbruikers detecteert met behulp van de Agunto app:

1. Installeer de slimme stekker: Sluit het apparaat dat je wilt monitoren aan op de Agunto slimme stekker. Zorg ervoor dat de slimme stekker correct is geïnstalleerd en gekoppeld aan je Agunto app.
  2. Bekijk het energieverbruik: Open de Agunto app en ga naar het bedieningspaneel van de slimme stekker waaraan je het te monitoren apparaat hebt gekoppeld. Hier vind je informatie over het huidige energieverbruik.
  3. Monitor het verbruik: Laat het apparaat in zijn normale standby-modus of schakel het uit. Houd het energieverbruik in de gaten via de energiemonitor in de app. Zelfs wanneer het apparaat uit staat of in standby-modus is, kan er nog steeds een verbruik worden weergegeven. Dit duidt op sluipverbruik.
  4. Identificeer sluipverbruikers: Als je een constante verbruikswaarde ziet terwijl het apparaat uit of in standby-modus staat, heb je een sluipverbruiker geïdentificeerd.

Voorbeeld:

Je hebt een televisie die je ‘s nachts altijd uit zet met de afstandsbediening, ervan uitgaande dat deze geen stroom meer verbruikt. Om te testen of er sprake is van sluipverbruik, sluit je de televisie aan op een Agunto slimme stekker. Vervolgens monitor je het energieverbruik via de Agunto app wanneer de televisie uit staat. Tot je verbazing merk je dat er nog steeds een klein verbruik is, wat aangeeft dat je televisie energie verbruikt, zelfs als deze uit staat. Nu je dit weet, kun je besluiten om de slimme stekker te gebruiken om de televisie volledig van stroom te ontkoppelen wanneer deze niet wordt gebruikt, waardoor je het sluipverbruik elimineert.

Door sluipverbruik te identificeren met de Agunto slimme stekker, krijg je waardevolle inzichten in het energieverbruik van je huishoudelijke apparaten, wat je kan helpen om energie en kosten te besparen.