Hoe koppel ik de slimme stekker met mijn netwerk na een stroom- of netwerkstoring?

Na een stroom- of netwerkstoring is het goed om te weten hoe je Agunto slimme stekker reageert en hoe je deze weer goed werkend krijgt. Hier leggen we je uit wat je moet doen.

Na een stroomstoring:

• Automatische uitstand: Als de stroom weer terugkomt na een uitval, zal de Agunto slimme stekker automatisch in de uitstand staan. Dit betekent dat als de stekker aan was voor de stroomstoring, deze uit zal zijn zodra de stroom terugkeert.
  • Aanpassen in de app: Je kunt deze standaardinstelling aanpassen via de Agunto app. Ga naar het bedieningspaneel van je slimme stekker in de app en tik op instellingen. Onder “Na opnieuw opstarten: …” kun je kiezen uit drie opties:
    • Behoud uit-stand: De stekker blijft uit na stroomherstel (standaardinstelling).
    • Behoud aan-stand: De stekker gaat automatisch aan na stroomherstel.
    • Herstel laatste status: De stekker keert terug naar de laatste status (aan of uit) voor de stroomstoring.

Na een netwerkstoring:

• Tijdelijk Offline: De stekker zal tijdelijk offline zijn en in de laatste status blijven (aan of uit). Je kunt de stekker nog steeds manueel bedienen via de knop op de zijkant.
  • Bij Veranderde Netwerkinstellingen: Als je WiFi-netwerk of wachtwoord is veranderd, is het best om de slimme stekker te resetten en opnieuw te installeren met de nieuwe netwerkinformatie.

Voorbeeld:

Stel je voor, je hebt je koffiezetapparaat aangesloten op de slimme stekker en ingesteld dat deze elke ochtend om 7 uur aan gaat. Na een stroomstoring merk je dat het koffiezetapparaat niet aangaat op de ingestelde tijd omdat de slimme stekker in de uitstand is teruggekeerd. Geen zorgen, je kunt simpelweg de instellingen in de Agunto app aanpassen om ervoor te zorgen dat de stekker terugkeert naar de laatste status of direct aangaat na een stroomstoring, zodat je koffiezetapparaat gewoon aan gaat zoals gepland.

Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat je Agunto slimme stekker na elke stroom- of netwerkstoring precies doet wat jij wilt, voor maximaal gemak en minimale onderbrekingen in je dagelijkse routine.