Hoe monitor ik mijn energieverbruik met de slimme stekker?

Met de Agunto slimme stekker, AGU-SP1, kun je gemakkelijk het energieverbruik van je aangesloten apparaten in de gaten houden. Deze functie is meteen actief zodra je de slimme stekker installeert en gebruikt, zonder dat je extra instellingen hoeft te wijzigen. Hier lees je hoe je het energieverbruik kunt monitoren:

1. Open de Agunto app: Zorg ervoor dat je bent ingelogd op je account.
  2. Ga naar de slimme stekker: Zoek in het overzicht van je apparaten de slimme stekker waaraan het apparaat is gekoppeld waarvan je het energieverbruik wilt monitoren.
  3. Open het bedieningspaneel: Tik op de slimme stekker om het bedieningspaneel te openen.
  4. Bekijk je verbruik: Aan de bovenkant van het bedieningspaneel, net boven de aan/uit-knop, vind je het energieverbruik van vandaag. Tik hierop om de energiemonitor te openen.
  5. Analyseer de gegevens: In de energiemonitor zie je een grafiek met het verbruik van de dag, de afgelopen week, maand en jaar. Je kunt hier het vermogen, de stroomsterkte en de spanning van het aangesloten apparaat bekijken.

Voorbeeld:

Stel, je hebt een elektrisch verwarmingstoestel dat je gebruikt tijdens koude winterdagen. Je merkt dat je energierekening hoger is dan verwacht en je vraagt je af of het verwarmingstoestel hier de oorzaak van is. Door het toestel aan te sluiten op een Agunto slimme stekker, kun je precies zien hoeveel energie het toestel verbruikt, zowel op dagelijkse als op maandelijkse basis. Als je merkt dat het verbruik te hoog is, kun je besluiten om het toestel minder vaak te gebruiken of te vervangen door een zuiniger model. Zo helpt de Agunto slimme stekker je niet alleen om je energieverbruik te monitoren, maar ook om slimme keuzes te maken die je energierekening kunnen verlagen.

De ingebouwde energiemeter van de Agunto slimme stekker biedt je dus een eenvoudige en effectieve manier om inzicht te krijgen in je energieverbruik, waarmee je op lange termijn energie en kosten kunt besparen.