Hoe reset ik de elektrische gegevens op mijn slimme stekker?

Wanneer je besluit je Agunto slimme stekker, voor een ander apparaat te gebruiken, is het handig om te weten hoe je de eerder opgeslagen elektrische gegevens kunt resetten. Dit zorgt ervoor dat je met een schone lei begint voor het nieuwe apparaat, zonder dat de oude energiegegevens nog in de app staan. Het verwijderen van deze gegevens is eenvoudig en vereist niet dat je de hele stekker reset. Volg deze stappen om alleen de elektrische gegevens te verwijderen:

1. Open de Agunto app: Zorg dat je de app hebt geopend en dat je bent ingelogd op je account.
  2. Selecteer de slimme stekker: Ga naar het overzicht van je apparaten en selecteer de slimme stekker waarvan je de elektrische gegevens wilt resetten.
  3. Ga naar instellingen: In het bedieningspaneel van de slimme stekker tik je op ‘Instellingen’, te vinden rechtsonder in het scherm.
  4. Verwijder elektrische gegevens: Scroll naar beneden tot je de optie “Verwijder elektriciteitsgegevens” ziet. Tik hierop.
  5. Bevestiging: Je krijgt een waarschuwing te zien waarin wordt gevraagd of je zeker weet dat je de gegevens wilt verwijderen. Als je zeker bent, tik dan op ‘Verwijderen’ om het definitief te maken. Let op, eenmaal verwijderd kun je deze gegevens niet meer terughalen.

Voorbeeld:

Stel, je hebt je slimme stekker gebruikt voor je elektrische kachel gedurende de wintermaanden en nu de lente is aangebroken, wil je de stekker gebruiken voor een ventilator. Voordat je de stekker bij de ventilator inplugt, volg je bovenstaande stappen om de opgeslagen elektrische gegevens van de kachel te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat je een duidelijk beeld krijgt van het energieverbruik van de ventilator, zonder verwarring met de data van de kachel.

Door de elektrische gegevens te resetten voordat je een nieuw apparaat aansluit, maak je optimaal gebruik van de functies van je Agunto slimme stekker en houd je je energieverbruik inzichtelijk en onder controle.