Hoe verbind ik de slimme stekker met mijn WiFi-netwerk?

Het verbinden van je Agunto slimme stekker met je WiFi-netwerk is eenvoudig en duidelijk. Hier is hoe je dit stapsgewijs doet:

1. Beginnen: Sluit je slimme stekker aan op een stopcontact. Zorg ervoor dat Bluetooth op je smartphone is ingeschakeld voor een soepele setup.
  2. Verbinding maken: Wacht totdat het blauwe lampje op de stekker snel begint te knipperen. Als dit niet automatisch gebeurt, zet dan de slimme stekker uit, wacht 10 seconden, houd vervolgens de knop op de stekker 5 seconden ingedrukt totdat het lampje snel begint te knipperen. Dit is een teken dat de stekker klaar is om verbonden te worden.
  3. Apparaat toevoegen: Open de Agunto app op je smartphone. Volg de instructies in de app die overeenkomen met het snelle knipperen van het lampje. Selecteer vervolgens ‘voeg apparaat toe’ binnen de app.
  4. WiFi-netwerk kiezen: De app zal nu zoeken naar beschikbare apparaten in de buurt. Zodra je slimme stekker gevonden is, voeg je deze toe door op het plusteken te klikken. Selecteer dan je WiFi-netwerk en voer het wachtwoord in.
  5. Apparaat beheren: Na het succesvol verbinden van je slimme stekker met je WiFi-netwerk, kun je deze nu volledig bedienen via de Agunto app. Van het in- en uitschakelen van apparaten die op de slimme stekker zijn aangesloten tot het instellen van schema’s en timers.

Extra tips:

• Bluetooth en WiFi: Zorg dat zowel Bluetooth als WiFi zijn ingeschakeld op je smartphone tijdens de installatie. De slimme stekker gebruikt Bluetooth voor een snelle verbinding en WiFi voor de bediening via de app.
  • 2.4GHz WiFi: De slimme stekker is enkel compatibel met 2.4GHz WiFi-netwerken. Indien je thuisnetwerk op een 5GHz band draait, dien je deze aan te passen naar 2.4GHz of ervoor te zorgen dat je router beide frequenties ondersteunt.

Door deze stappen te volgen, moet je in staat zijn om je Agunto slimme stekker moeiteloos te verbinden en te bedienen via je smartphone. Dit zorgt voor een gebruiksvriendelijke ervaring en brengt je huis weer een stap dichter bij een slim huis.