Wat moet ik doen als mijn slimme stekker geen verbinding maakt met WiFi?

Als je Agunto slimme stekker, AGU-SP1, problemen ondervindt met het verbinden met WiFi, zijn hier een paar stappen die je kunt volgen om het probleem op te lossen:

1. Controleer op WiFi Storingen: Zorg eerst dat er geen storing is met je WiFi-netwerk. Probeer andere apparaten op hetzelfde netwerk te gebruiken om te zien of deze wel verbinding hebben.
  2. WiFi Netwerkinstellingen: Controleer of de instellingen van je WiFi-netwerk recent zijn veranderd. Dit kan het wachtwoord zijn of de frequentie. De Agunto slimme stekker ondersteunt alleen 2.4GHz netwerken. Als je netwerk op 5GHz is ingesteld, zal de stekker geen verbinding kunnen maken.
  3. WiFi Bereik Controleren: Het is ook belangrijk om te controleren of er goed WiFi bereik is op de plaats waar je de slimme stekker hebt geïnstalleerd. Dit kun je doen in de Agunto app:
    • Ga naar het bedieningspaneel van de slimme stekker.
    • Tik rechtsboven op de drie puntjes “…”.
    • Kies voor ‘Apparaat Netwerk’ en controleer de signaalsterkte.
      • 0 tot -40 dBm: Uitstekend
      • -41 tot -65 dBm: Goed
      • -66 tot -75 dBm: Matig
      • -75 dBm en lager: Slecht
  4. Apparaat Resetten: Als de stekker nog steeds geen verbinding maakt, kun je proberen het apparaat te resetten. Dit doe je niet via de app, maar op het apparaat zelf door de knop op de slimme stekker 5 seconden ingedrukt te houden. Na deze reset kun je het apparaat opnieuw toevoegen in de Agunto app.

Door deze stappen te volgen, kun je veelvoorkomende verbindingsproblemen met je Agunto slimme stekker oplossen en optimaal gebruikmaken van de slimme functionaliteiten in je huis.