Wat is Bluetooth?

Bluetooth-technologie is een draadloze communicatiestandaard die wordt gebruikt voor het uitwisselen van data over korte afstanden. Deze technologie, ontwikkeld in de jaren ’90, is nu alomtegenwoordig in een breed scala aan apparaten, waaronder smartphones, laptops, en zelfs huishoudelijke apparaten.

Bluetooth-technologie heeft de manier waarop apparaten met elkaar communiceren revolutionair veranderd. Door zijn gebruiksgemak, efficiëntie en veelzijdigheid blijft het een integraal onderdeel van onze verbonden wereld.

Bluetooth wordt gebruikt voor uiteenlopende toepassingen:

• In persoonlijke apparaten: zoals het verbinden van draadloze oordopjes met een smartphone.
  • In smarthome apparatuur: zoals het beheren van slimme verlichting of thermostaten via een mobiel apparaat.
  • In de auto-industrie: voor handsfree bellen en het streamen van muziek in voertuigen.
  • In gezondheidszorgapparatuur: zoals bij hartslagmonitoren die gegevens naar smartphones sturen.